Současnost
V současné době se ze všech sil snažíme všem Vám, našim zákazníkům, přinášet nejnovější trendy v cukrářském oboru, který se vyvíjí novými směry nejenom co se týče vzhledu zákusků, dortů a dalších cukrářských výrobků, ale zároveň spoustou nových příchutí s použitím nejmodernějších technologií, vycházejících z přírodních surovin bez dnes ještě hojně používaných chemických barviv a příchutí. Námi vyráběné produkty jsou vyráběny kombinací prvotřídních přírodních surovin a léty prověřených receptur.
V oboru tzv. zážitkové gastronomie, kam patří především měkká cukrařina ( zákusky a dorty ), se již několik let hlavně v Itálii a Francii používá k výrobě pravá, živočišná smetana ( šlehačka ), která je ceněna především pro svoji jedinečnou krémovou konzistenci a lahodnou chuť, která se dá kombinovat jak se spoustou druhů ovoce, tak i s čokoládou a s dalšími ingrediencemi. Speciálním výrobním postupem se smetana zmrazí a následně se ozdobí čerstvým ovocem. Díky výrobnímu postupu se těmto výrobkům říká SEMIFREDO ( polomražené ) a tyto výrobky se dají servírovat třemi způsoby - buď jako zmrzlina, nebo po částečném rozmrazení při pokojové teplotě se mohou podávat jako chlazené dezerty, nebo po úplném rozmrazení jako klasický zákusek. Oblíbenost těchto "semifredových" výrobků je díky tomu velká.
K dalším novým, a ve světě oblíbeným dezertům patří "mousse" - měkké smetanové krémy s různými druhy příchutí, servírované buď ve sklenicích, nebo v různě velkých dekorovaných kelímcích.
Další, a neméně důležitou součástí sortimentu je jednoznačně zmrzlina. S výrobou této lahodné pochutiny se na místě dnešní cukrárny DINO začalo již v roce 1938, kdy mimo jiných druhů se s největším úspěchem prodávaly dva druhy. Ano - správně. Čokoládová a vanilková smetanová zmrzlina, která se tehdy prodávala jako kopečková, a až posléze jako zmrzlina točená. Tuto tradici samozřejmě ctíme a je pro nás zavazující. Do zmrzliny, kterou si vaříme ( pasterizujeme ) ze základních surovin ( voda, mléko, cukr a další..), používáme pouze ty nejkvalitnější suroviny. Mimo tuto zlínskou specialitu, kterou pro Vás připravujeme celý rok, produkujeme i zmrzlinu škrábanou v té nejvyšší kvalitě. Na letošní sezonu připravujeme novinku - ovocnou zmrzlinu, vyrobenou z ovoce, které bude právě dozrávat, takže v době zralých jahod budeme vyrábět zmrzlinu jahodovou, v době malin malinovou atd.